Функции за вентилация

Добавянето на вентилационна система в хотела не е само съзнателен избор за опазване здравето на хората в него, но и избор, който може да бъде полезен за оптималното запазване на самата сграда. Използването на подходяща вентилационна система може да предотврати алергии, астма, парене на очите, главоболие, прекомерно изпотяване, и особено за хора, при които могат да бъдат силно изразени като деца и възрастни хора.

ventilazione-2-AVE-Domotica-Hotel

Ползите от подходяща вентилация са предотвратяване образуването на мухъл и конденз, прекомерно висока температура в някои зони, което би представлявало огромен проблем и разход за ремонт. Това са наболели проблеми в следствие използването на изолационни материали, които увеличават степента на изолация за сметка на естествената вентилация.

stile-coordinato-ventilazione-AVE-Domotica-Hotel

ИНТЕГРАЦИЯ СЪС СИСТЕМАТА ЗА АВТОМАТИЗАЦИЯ НА ХОТЕЛ

AVE предлагат широка гама устройства, предназначени за вентилация, които гарантират идеален обмен на въздуха в малки помещения, като бани и спални. Също така се предлагат и системи за големи помещения като зали, лобита или коридори.

Тези продукти предлагат характеристики за постигане на максимален комфорт и контрол на качеството на въздуха в целевата среда. Чрез интегрирането им с DOMINA Hotel, хотелите могат да се възползват от решение, което позволява на хотелиера да управлява дистанционно обмена на въздуха във всяка стая, или да проветрява всички стаи, в които има инсталирани тези устройства, само с една команда от компютъра на рецепцията.

Това е особено удобно за хотели след дълъг период на неизползване, но също така и в ежедневното управление. Директно от компютъра може да бъде зададено времето за проветряване на незаетите стаи, без нуждата това да прави обслужващия персонал чрез отваряне на прозорците във всяка от тези стаи.

ventilazione-1-AVE-Domotica-Hotel

Гамата от аксиални радиатори, която включва линиите “Axial”, “Elical Top”, “Elical”, “Grid” и “Flucso”, са проектирани да изкарват застоелия въздух от помещенията директно или през къси въздуховоди. Тези системи са идеални за осигуряването на проветряването на бани, тоалетни и други помещения с малък и среден размер.

Центробежните вентилатори “FLOo” и вентилаторите със смесен поток “ELIFLUS” са разработени за мощни вентилационни системи, способни да работят с дълги въздуховоди, като по този начин са подходящи за по-големи помещения и коридори.

ventilazione-AVE-Domotica-Hotel

УПРАВЛЯЕМА МЕХАНИЧНА ВЕНТИЛАЦИЯ

Чрез интегрирането със сградната автоматизация системата за управление на хотел може да се разшири допълнително с различни модули на Управляема механична вентилация (CMV). Тези устройства мога да гарантират идеална и автоматична въздушна рециркулация с много ниска консумация на енергия.

Системата за автоматизация може да комуникира с CMV системата, давайки информация за необходимото количество въздух за рециркулиране въз основа на данни за средата от различни сензори. Нещо повече, благодарение за функцията за сценарии, интегрирането с CMV системата позволява автоматично управление в зависимост от различните поводи.

famiglia-ventilazione-AVE-Domotica-Hotel