Прозорци и врати

Случвали ли ви се е да забравите отворен прозорец когато излезете? Със системата „Кибер Дом” това няма да се случи. При активиране на сценарий „Излизам” системата може да провери за наличие на отворени прозорци (чрез съответните датчици), след което да предприеме следните действия: да ви предупреди за тях, или автоматично да ги затвори (ако прозорците разполагат с такъв механизъм).

Друго предимство на системата е възможността за автоматично изключване на климатизацията в дадено помещение, ако отворите прозореца за проветряване например.

Системата, като допълнение към охранителната система, контролира входната врата на дома. Поддържат се всякакви видове електронни брави и заключващи механизми. Отключването/заключването на врата може да бъде осъществено по няколко начина: чрез безконтактна чип-карта, чрез смартфон или таблет, чрез сензорния дисплей.

Системата ви дава пълен контрол върху:

  • състоянието на входната врата – отключена/заключена;
  • ако сте забравили да заключите, може да направите това дистанционно;
  • сигнализира при всеки опит за неоторизирано отваряне с грешен код/карта;
  • сигнализира при всеки опит за насилствено отваряне/разбиване;
  • видеозапис на всеки посетител, позвънил на вратата;

Като допълнение системата разполага с пълнофункционална домофонна система. Чрез нея може да проверите кой звъни на входната врата от сензорния дисплей, а ако не сте вкъщи – на вашия смартфон или таблет. Домофонът позволява търсещият да остави аудио и видео съобщение, което може да прегледате, когато се приберете.

Системата е напълно приложима и при управлението на гаражни врати и централни портални врати. Управлението им е напълно автоматизирано. Централната порта може да бъде програмирана да е отворена в определена част от денонощието (през деня), след което автоматично да се затвори (вечер). По всяко време отварянето/затварянето може да бъде контролирано, както от сензорния дисплей в дома или друг ключ, така и дистанционно чрез смартфон или дистанционно управление.