Функции за комфорт

DOMINA Hotel бележи важна еволюция в управлението на хотелите. Технологията, приета от AVE, осигурява високи стандарти по отношение на икономия на енергия, комфорт и дизайн.

Благодарение на своите вградени функции, системата разработена от AVE, отговаря на най-строгите изисквания на луксозните хотели.

Основните функции за комфорт са:

Gestione-illuminazione-AVE-Domotica-Hotel УПРАВЛЕНИЕ НА ОСВЕТЛЕНИЕ
DOMINA Hotel позволява автоматично управление на вътрешното осветление на хотела, както и локално или дистанционно управление на осветлението в стаите с възможност за регулиране на интензитета на светлината. Този контрол е еквивалентен на отлично обслужване, предназначено да ограничи прекъсванията, намали потреблението на енергия и повиши безопасността.
blank
УПРАВЛЕНИЕ НА МОТОРИЗИРАНИ ЗАВЕСИ И ЩОРИ
Системата за автоматизация на хотел Ви позволява локално или отдалечено управление на моторизирани завеси и щори. Щорите, поставени във всяка стая, се управляват лесно и интуитивно от гостите. Управлението е възможно и от рецепцията, за да отговори на нуждите и на най-взискателните клиенти.

Comandi-illuminazione-Domotica-hotel

blank

Termoregolazione-ventilazione-domotica-hotel-3

УПРАВЛЕНИЕ НА ТЕРМОРЕГУЛАЦИЯТА
Many rooms, different environments, many lifestyles. In a hotel coexist multiple related needs both of users and structure. Among these, the temperature control emerges for importance.Being able to set up, manage or automate this control means to ensure an optimal service for guests and takes advantage of lower costs and a more efficient management. Thanks to its technology, DOMINA Hotel is able to govern every single thermal zone satisfying each need.

Termoregolazione-da-remoto-AVE-Domotica-Hotel-1-758x550

РЪЧНА ТЕРМОРЕГУЛАЦИЯ

След поставяне на клиентската карта във вътрешния четец, гостът е в състояние да регулира автономно температурата в стаята, настройвайки желаната температура чрез термостат – част от системата за автоматизация. Термостатът директно управлява локалните системи за отопление и охлаждане.

Termoregolazione-AVE-Domotica-Hotel

ОТДАЛЕЧЕНА ТЕРМОРЕГУЛАЦИЯ

Системата за автоматизация на хотел DOMINA Hotel позволява автоматичното управление на отоплението и охлаждането за всяка стая и на общите помещения в хотела. В допълнение на функцията на локален контролен панел, термостатът изпълнява също функцията на температурна сонда, измервайки околната температура на помещението в което е инсталиран. Термостатите комуникират с други устройства, като контролния модул на стаята, външния и вътрешния четец на карти, и картата за достъп.

В зависимост от монтажа и конфигурацията, термостатите могат да работят в самостоятелен режим, или свързани в мрежа, позволявайки директно управление на температурата от рецепцията или автоматично от системата за автоматизация. DOMINA Hotel е в състояние да разпознае отсъствието или присъствието на гост в стаята, наличието на отворен прозорец и да настрои температурата в един от трите определени нива, като намали енергийните загуби.

 

 

УПРАВЛЕНИЕ НА СЦЕНАРИИ
Особено препоръчителна за хотели, които искат да дадат най-доброто за своите гости, функцията Сценарии Ви позволява да пресъздадете идеална атмосфера за различни нужди и поводи. Лесно конфигурируеми, тези сценарии могат да се съхраняват и активират всеки път, когато желаете, чрез практичния и стилен сензорен екран, поставен в стаята, или дистанционно от рецепцията. Например, сценарият „Отсъствам“ спуска щорите и изключва всички некритични консуматори, за да избегне излишният разход на енергия.

Gestione-scenari-di-camera-AVE-Domotica-Hotel

blank

Gestione-diffusione-sonora-AVE-Domotica-Hotel

УПРАВЛЕНИЕ НА ОЗВУЧАВАНЕ
Системата за озвучаване от AVE представлява елегантно решение за хотелски апартаменти и луксозни стаи. Системата DOMINA позволява интеграция със системата TUTONDO MondoT, която лесно може да бъде управлявана чрез сензорния дисплей. Предлага се специална версия говорители за вграждане, чрез които да се разшири обхватът на възможни решения за обзавеждане. Високоговорители за вграждане на AVE дават високо качество на звука, като могат да се управляват локално или чрез сензорния екран. С модерен и изискан дизайн, тези решения за озвучаване могат да подобрят имиджа на всяка сграда.
blank
ВЗАИМОДЕЙСТВИЕ С МУЛТИМЕДИЙНИ УСТРОЙСТВА
Чрез автоматизацията можете да взаимодействате с различни технологични устройства, като из между тях, телевизорите предлагат огромно предимство, позволявайки изпращането на информативни и рекламни клипове във всяка стая.

Interazione-strumenti-multimediali-AVE-Domotica-Hotel

blank

Controllo-carichi-AVE-Domotica-Hotel

СЛЕДЕНЕ ПОТРЕБЛЕНИЕТО НА ЕНЕРГИЯ
Използвайки подходящото устройство за управление и контрол, и системата за автоматизация DOMINA, може да следите и управлявате потреблението на енергия. В допълнение могат да бъдат свързани разходомери за газ и вода, давайки възможност на системата за автоматизация да следи и контролира тяхното потребление, помагайки за оптимизиране на разходите.
blank
СЪЗДАВАНЕ НА ИНДИВИДУАЛНИ РЕШЕНИЯ ЗА АВТОМАТИЗАЦИЯ
С помощта на специализирани интерфейси, които позволяват получаване на данни от външни сензори, може да автоматизирате множество системи, като: система против замръзване на алеите и пътя около хотела, управление производството на електроенергия от фотоволтаична инсталация, прибирането на щори и сенници при силен вятър, управление на напоителната система според метеорологичните условия.

Creazione-automazioni-personalizzate-AVE-Domotica-Hotel